Maailman Cup jatkui osaltani vapaan sprintillä Venäjällä. Tuomisina reissulta oli 24. sija keskinkertaisella hiihdolla. Venäjän matka alkoi melkoisella linja-autokyydillä Moskovasta Rybinskiin. Pakkasimme kaikki kamppeemme sisälle linja-autoon ja vaivoin mahduimme itse sekaan. 325km matkaan saimme aikaa kulumaan 6h 15min! Perille päästiin, vaikka välillä mentiinkin mutkiin peräluisussa, mutta kuljettaja oli rattimiehiä ja pysyimme tientapaisella. Majoituimme aivan kisapaikan viereen suomalaisen yhtiön valmistamiin hirsimökkeihin, jotka olivat varustelultaan vähintäänkin riittävät. Pari miinustakin löytyi, sillä viemäröinnin hajulukko oli ilmeisesti mökistämme pettänyt, joten elelimme reissunajan lievästi kaasuntuoksuisessa kämpässä. Saunankiukaalle ei saanut heittää vettä, koska se oli kuulemma hengenvaarallista. Pakkohan saunassa on kiukaalle vettä heittää, minkä surauksena mökistä napsahti sulakkeet. Onneksi Musti korjasi tilanteen pikaisella käynnillä sulakekaapilla ja sauna saatiin takaisin päälle. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Itse kisaan oli mukava fiilis lähteä, koska Nousiainen hiihti lauantaina niin eläimellisen hyvin. Aika-ajoon en kuitenkaan löytänyt parasta puristusta ja olin siinä 24. kärkeen tuli eroa +04:47s Hiukan terävämmällä hiihdolla paikka aika-ajon top10 olisi ollut todennäköinen. Alkuerässä sain oman varaslähtöni jälkeen heikon lähdön ja jäin startista kuudenneksi. Pari hyvää ohituspaikkaa oli, mutta edellä hiihtäneen blokkasivat yritykseni. Radan ratkaisevimmassa nousussa jäin sitten lumipenkan ja Matias Strandvallin väliseen pussiin, enkä päässyt edes kunnolla yrittämään nousua kärkeen. Olin mäenpäällä viidentenä vailla mahdollisuuksia jatkopaikkaan. Tuloksena erän 5. maalissa ja kokonaistulosten 24. Kisojen järjestelyt toimivat erittäin hyvin. Epävenäläiseen tyylin aikataulut pitivät ja suuremmilta ylläreiltä vältyttiin. Myös venäläinen yleisö osasi kannustaa ja isosti, 20000 katsojaa, kun saa melkoisen metakan aikaiseksi maalisuoralla. =)

 

Seuraavaksi olisi tarkoitus keskittyä taas treenailuun ja hiihtää muutamat kansalliset. Ohjelmassa ovat ennen vuodenvaihdetta ainakin Rokuan kansalliset ja OHS:n Hiihdot. Toivottavasti lunta vaan riittää. Palaillaan taas ja Hyvää ja valkeaa Joulun odotusta kaikille!