<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Kun SM-kisat meni, kuten meni. Niin kilpailukalenteriin tuli pieniä muutoksia. Tavoitteena olleet Canmoren MC-kisat jäivät väliin ja vauhtia piti lähteä hakemaan Skandinavia Cupista, jota hiihdettiin tällä erää Latviassa ja Virossa. Matkaan lähdimme keskiviikkona Kajaanista. Harvinaisen hyvän jatkolennon johdosta olimme perillä Latvian pääkaupungissa Riiassa vain 3 tunnin matkustamisen jälkeen. Riiassa järjestettiin kaupunkisprintti torstaina. Kisapaikka oli aivan kaupungin keskustassa sijaitsevassa puistossa. Paikka kaupunkisprintille oli loistava, mutta sää ei. Lunta tuli vielä kisaa aamuna ja kaupunki näytti jopa talviselta. Aika-ajojen lähestyessä sade muuttui vedeksi, maisema sekä kisalatu harmaan vetiseksi, karkottaen samalla kaikki potentiaaliset katsojat paikalta.

Kisa lähti kohtuullisesti käyntiin. Aika-ajon 8. sija on ok, mutta parempaan pitäisi pystyä, viimeistään Lahden Maailman Cupissa. Lahdessa Priit Naruskille ei voi hävitä 4.5s, jos mielii taistella jatkopaikasta. Erissä korostui starttien merkitys. Ladulla oli ainoastaan yksi nopea kaista, kiitos aamuisen lumi/räntä sateen, joten ohittamien oli mahdollista ainoastaan lähtö ja maalisuoralla. Onnistuin alku ja välierän kautta tappelemaan paikan kisan Finaaliin, vaikka lähtöni välierässä olikin kehno. Välierässä tein todennäköisesti kisan pisimmän ohituksen, kun puristin matkalla ohi Häkä Antista hiihtäen puoliksi Antin suksilla ja puoliksi hitaalla kaistalla. Tämän 150m pitkän epätoivoisen ohituksen onnistuminen vei kuitenkin kaikki paukut, joten olin finaalissa lähes statisti, komea itse aiheutettu kaatuminen lopulta sinetöi sijoitukseni finaalin kuudenneksi. Hans Petter Lykkja vei Finaalin, Jari Joutsen puristi neljänneksi ja itse olin siis kuudes.

"Tour" jatkui Latvian jälkeen Virossa Jolumäellä. Lauantaina suksittiin sprintti ja sunnuntaina 15km, molemmat matkat mentiin perinteellisellä tyylillä. Lauantaina tein kauden huonoimman suorituksen, vaikka kuntoni tuntui aivan muulta. Aika-ajoa oli hiihdetty n. 700m kun sukseni lipesivät alta vasemmalle taittuvassa alamäessä. Mies oli hetkessä metsässä katollaan ja kisani oli siinä, ei auttanut, kuin verrytellä ja painua hetkeksi "peiton alle". Lykkja muuten voitti Lauantainakin, kova jätkä! Jolumäen lumitilanteen vuoksi sunnuntain kisa hiihdettiin seitsemänä 2km kierroksena. Lähdin tekemään varmaa perushiihtoa. Innostuin kuitenkin alkukierroksilla ja olinkin kärkikolmikossa aina 5km asti. Loppukierroksilla jouduin antamaan periksi kärjelle. Maalissa sijoitus oli 21. Eroa kisan voittaneeseen Ole Christian Morkkiin kertyi +1.32.