Fortunan kanssa SM-Sprintissä<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Perjantain sprintistä ei juuri jäänyt osaltani kerrottavaa. Tai tarinaa olisi paljonkin. mutta kaikki kuulostaa korvissani selittelyltä. Aamulla kaikki vaikutti vielä hyvältä. Sääkin oli suosiollinen. +3, lempikelini. Aika-ajokaan ei hymyä hyydyttänyt. Karsinnan 10. sija suksikaluston ”kakkosparilla” ja 90% kisavauhdilla lupasi hyvää jatkoeriin. Pääsin vielä samaan alkuerään Martti Jylhän ja Antti Häkämiehen kanssa. Martti hoiteli odotetusti erässä vetohommat ja pääsin mukavasti peesissä loppusuoralle asti. Mutta ”Häkä Antti” järjesti loppusuoralla itsevarmuudelleni shokkihoitoa. Antti tuli takaa reilulta takamatkalta ohi ja kiri ohitseni erän kakkoseksi. Onneksi Martti veti riittävän kovaa vauhtia ja aikani riitti alkuerien 3. nopeimpana aikana jatkoon, edellä vain Martti ja Antti.

  Välierässä oli Mikko Virtasen valmennusoppien jäsentenväliset. Minä, Martti, Väänäsen Jesse ja nuorten MM-ryhmäläinen Ari Luusua, satuimme samaan erään. Sain erässä kohtuullisen lähdön, mutta kiihdytyksen jälkeen rytmi katosi, ja olin pääsemässä vasta viidenneksi letkassa. Lähtösuoran jälkeen kuulin vasemmalta puoleltani ikävän napsahduksen, mikä on tullut valitettavan tutuksi viimevuosina. Sauvahan se oli päättänyt katketa, joten matkaa oli jatkettava Tuomiston Ilen tyylillä. Sauvoja oli kyllä matkanvarrella, mutta kaikki kepit pysyivät tiukasti huoltajien kainaloissa. Vasta 400m kohdalla Ski Teamin manageri Koivusalo antoi Martin varasauvan minulle, mutta peli oli siihen mennessä jo pelattu ja paikka B-finaaliin taattu. Iso kiitos Hannulle sauvan antamisesta, vaikka Ski Teamin Martti Jylhä hiihtikin samassa erässä. B-finaali oli sitten pettyneen miehen väsynyttä väkisin yrittämistä ja hyvän alun jälkeen olin erän 4. ja lopputulosten 10. huikea pettymys omiin odotuksiin nähden.

 

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />27 km hapenottoa

 

Sunnuntain ohjelmassa oli takaa-ajo. 15km perinteistä ja päälle 15km vapaata. Aloitin kisan rauhallisesti, sijojen 20-30 kieppeiltä. Hyvän suksen ansiosta nousin perinteisellä nopeasti 15 joukkoon. Mieli olisi tehnyt hiihtää kovempaakin, mutta tämänhetkinen hapenottokyky ei sitä sallinut, vaan oli tyydyttävä letkan vauhtiin. Suksien vaihtoon tulin sijalla 11. Vapaa osuus alkoi hyvin ja kroppakin tuntui toimivan mukavasti. Sain jopa hiihdettyä vapaan spesialistia Teemu Kattilakoskea kiinni. Laskuosuudelle lähdettäessä huomasin olevani liikkeellä erittäin huonosti pelaavalla vapaan suksella. Otinkin suksella reippaasti takkiin loppumatkalla ja loppusijoitus maalissa oli 19. +4.59 Jauhojärvestä jääneenä. Sunnuntain kilpailuun olen kuitenkin tyytyväinen, koska sain pidettyä itseäni tiukoilla kokomatkan ja paremmalla vapaan suksella tuloskin olisi ollut ihan siedettävä. Nyt kuitenkin pitää nollata SM-kisat, oppia kisoissa tekemistä virheistä ja aloittaa keskittyminen kevättalven kisoihin. Palaillaan taas asiaan, kun asiaa on.

 

-K