Legendaariset Salpausselän kisat olivat viikonloppuna ohjelmassani. Maastohiihdossa hiihdettiin sprintti vapaalla ja 15km perinteisellä tyylillä. Osallistuin lauantaina hiihdetyn sprinttiin ja sunnuntain kisan seurasin jo kotoa käsin tv:n välityksellä. Lauantai alkoi aika-ajolla, jossa olin mukavasti 19. Muutamia selkeitä virheitä ja teknisiä puutteita karsinnasta löytyi, mutta fyysisesti selvisin aika-ajosta hyvin. Syy virheisiin löytyy peiliin katsomalla, vaikka todella pehmeällä kisaradallakin oli osuutensa asiaan. Alkuerät hiihdettiin 2h tauon jälkeen viitenä 6 hiihtäjän eränä. Itse hiihdin 4. erässä. Samassa erässä oli mm. Matias Strandvall ja Tor Arne Hetland, jälkimmäinen Olympia voittaja Salt lake Citystä. Sain erään hyvän lähdön ja pääsin maastoon kolmantena. Hiihto tuntui helpolta ja suksikin toimi loistavasti, mutta kuten usein aikaisemmin, pilasin mahdollisuuteni välieriin huonoilla kaistavalinnoilla. Ennen viimeistä nousua olin tipahtanut viidenneksi ja yritykseni nousta takaisin kärkeen kariutui Hetlandin suksiin, jotka hakivat vauhtia omieni päältä. Tämän johdosta suoritin näyttävän syöksyn mahalleni, jolloin letka karkasi ja mahdollisuudet jatkoon kariutuivat. Tulin lopulta maaliin kuudentena n. 3 sekuntia erän voittajaa hitaampana.  <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

  Lauantain kisa Salppurilla oli tietysti minulle suuri pettymys. Jääminen sijoille 26-30, ei ollut sitä, mitä odotin. Positiivista oli silti huomata, että fysiikan ja kaluston puolesta Maailman Cupissa menestyminen on mahdollista, vaikka taktinen ja tekninen osaaminen rajoittavat toistaiseksi mahdollisuuksiani.

  Loppukaudesta ohjelmassani ei todennäköisesti ole sprinttejä, mutta muutama loistava normaalimatkan kisa on vielä jäljellä. Rukan SM-kisojen 10km vapaalla ja sotilaiden MM-kisojen 15km vapaalla ovat loppukauden pääkisat. Menestyminen näissä kisoissa haalistaisi mukavasti otsassani kiiluvaa sprintterin leimaa.. ;)

 

Hyvää alkanutta kevättä kaikille!

 

-K