Terve, kisoja on ollut nyt useampia Vieremän kansallisten jälkeen. Lahdessa MC:tä, Kuusamossa Rajaviestiä, Kalajoella ja Kokkolassa peruskansallisia.

Lahdesta ei jäänyt käteen, kuin valkoinen numeroliivi nro 61. Sijan 57 unohtaa toivottavasti ennen kevättä. Hyvää Lahdessa oli se, että meikäläisen sprinttimiehen imago alkaa hiljalleen hälvetä ja totuus paljastua (ainakin itselleni). Sillä harvan sprintterin parhaat tulokset ja suoritukset tulevat jo toista vuotta putkeen 30km kisoista. Ei nimittäin meikäläisen nopeusominaisuuksilla ja harjoittelulla pitäisikään keulia ihan oikeiden sprinttitykkien kisoissa.

Meikäläisen "nimipäivänä" perjantain 13. päivänä Kuusamossa vedettiin vihreät haalarit päällä Rajaviestiä Kuhmon Rajavartioalueen joukkueessa. Perinteisessä 10-osuuden viestissä Kuusamo korjasi yllättäen voiton, Kuhmon, Suomussalmen, EVP-miesten ja Kajaanin nenän edestä. Hiihto kulki viestissä mukavasti ja saimme pidettyä ankkuriosuudella partiokaverini J Immosen kanssa selkään hengittäneen Suomussalmen partion P Puurunen, T Härkönen takanamme.

Lauantain 14.3 Jussi Kurikkalan muistohiihdot Kalajoella. Matkana Kalajoella oli 15km vapaalla erittäin, erittäin hitaassa ja tuhnuisessa kelissä. Meikäläisen kisa alkoi kuitenkin mukavasti ja pysyin kärjen vauhdissa (Pekkala-Mikkolainen-Ojala) aina 3km asti, kunnes sukseni tekivät erigeepperikelissä totaalisen lakon. Seuraavat 12km olivatkin todellista väkisin hiihtämistä, joten maalissa eroa voittaja Mikkolaiseen oli jotain 1.40 min ja toiseksi hiihtäneeseen J-P Ojalaan 1:10.  Kalajoen jälkeen oli vaikea sanoa, että oliko hiihto huonoa vai todella huonoa. Voitaneen kuitenkin sanoa, että alla olleet kapulat eivät ainakaan suoritusta parantaneet.

Sunnuntai 15.3 Ykspihlajan kisat jossain saaressa Kokkolan edustalla. Jo kisapaikalle löytäminen tuotti "hiukan" tuskaa, kun ei ole maakrapu tottunut merikarttoja tutkimaan hiihtopaikkoja etsiessä, mutta saari(kisapaikka) löytyi lopulta ystävällisen kasitien länsipuolella asuvan kuntoilijan avustuksella. Matkana saaristohiihdoissa oli 14km vapaalla tekniikalla sohjoisella pettävällä alustalla. Ykspihlajassa kaikui osaltani sama virsi, kuin Kalajoellakin. Alku helposti Kalliokosken tahdissa, jonka jälkeen jääntiä jäännin perään kärjelle. En yksinkertaisesti osannut suksia alustalla, josta meni sukset, kuin sauvatkin läpi. Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi hakata kuokkaa tasasellakin. Ei toiminut kovin hyvin, ainakin jos tulosluetteloa katsoo: 1. Kalliokoski 2. K Taipale +1.30 3. K Kittilä +2.10 ..  Pitää "saaristohiihtojen" puolustukseksi sanoa, että en ole koskaan hiihtokilpailuissa moista palkintopöytää nähnyt ja opastuksen pienoisesta vajavaisuudesta huolimatta järjestelyt olivat muutoin loistavat. Kokkolassa oli mukava käydä kisoissa, vaikka paskasti osaltani menikin.  

PS. Nyt on kuulemma Kuismalla navetassakin Sonyn "32" tauluteleviso, kiitos Ykspihlajan Reiman kisojen.