Noniin tänään käytiin hiihdon MC-kauden avauskilpailu Norjassa. Matka naisilla 10km ja miehillä 15km vaparia. Naisten kisa jäi näkemättä, joten siitä ei mulla suurempaa kommentoitavaa ole. Mutta miesten kisan näin kokonaisuudessaan. Olipahan jännittävä kilpailu! Mukavaa oli seurata kisankulkua, tilanteet vaihtelivat, tuli nousuja ja laskuja väliaikapisteestä toiseen. Lopulta vielä "Sika" Matti jysäytti upeasti podiumille. Toivottavasti huomisessa viestissä Suomi-poikien punakoneet robottaa (luistaa) paremmin, kuin tänään. Kisaa seuratessa jäi punakoneen pettämisen lisäksi harmittamaan Ylen selostajakaksikon tietemättömyys kilpailijoiden taustoista. Eritoten kilpailun voittajan. Kaikki taudit kupasta sankkeriin tiedetään kyllä - vauvauutisten lisäksi, mutta urheilullinen taustatieto jää aika kehnoksi..

Joten ajattelin tässä kasata hiukan perustietoa kisan voittajan urasta. Jo etukäteen pahoitteluni amppiksesta paremmin perillä oleville, jos tietoni ovat kovin puuttelliset. Mutta Ylen amppislähetyksistä ei hirveitä opi, eikä ampumahiihdon kotiopetuksesta ole ollut juuri apua.. ;), mutta näillä tiedoilla kirjoitellaan mitä on. Eli kilpailunhan voitti muuan Ronny Hafsås - Ampumahiihtäjä. Ei suinkaan toista MC-kilpailuaan hiihtävä maastohiihtäjä. Sen ensimmäisen esiintymisen Hiihdon MC:ssä Ronny teki Davosissa 2007 (36), oltuaan samana talvena Norjan mestaruushiihtojen 15km:llä 5. Juniori-ikäinen Ronny oli ikäluokkansa parhaita vapaan tyylin maastohiihtäjiä Norjassa (maailmassa) yhdessä ampumahiihtäjä Emil Hegle Svendsenin ja hiihtäjä Petter Northugin kanssa. Mistä hyvänä  osoituksena on Rovaniemen Junnu MM-kisojen 4-sija. (1. Northug 3. Svendsen)

Ampumahiihdossa Hafsås pääsi MC-kiertueelle keväällä 2008 IBU-cupin hyvien tulosten kautta, napsien heti sijoituksia kärkikymmenikön molemmin puolin. Kaudella 2009 Ronny oli jälleen useasti kärkikymmenikössä, vaikka kiväärin piippu osoittikin jälleen useasti sermiin laikan sijasta. Pääsäntöisesti Ronny on ollut ampumahiihtokiertueen nopeimpia hiihtäjiä, mutta aikaa kuluu vielä liiaaksi ampumapaikalla ja lisäksi myös sakkoringillä Bergerin kanssa, toisin kuin Svendsenillä ja Ole Einarilla. Junnuissa Ronnyllä on parempaa  menestystä amppiksena, kuin hiihtäjänä. Esim. voitot Junioreiden Olympialaista ja Junnu MM-kisoista.. Eli "pojassa" on monien muiden lisäksi (joita ei hiihdon MC:ssä nähdä) potentiaalia haastaa Ole Einar ja Emil Hegle tulevalla kaudella, kunhan vaan sakkosarakkeessa lukee jatkossa 0+1, 0+0.. eikä 1+2, 2+3, 1+4 jne. jne..

Jees, tässä oli tällaista "hyvätietääasiaa"..