Elämää ja kisoja on näköjään Rukan MC:n jälkeenkin. Rukalta joillakin kisakausi jatkui MC:ssä, useimmilla, kuten allekirjoittanut taas kotimaan kisoja komuten. Viikko Rukan jälkeen kävin kisaamassa Kontiolahdellla FIS-kisoissa. Kontiolahti meni tuloksellisesti pahasti alakanttiin. Sija taisi olla 26. +1.24 Larista jääneenä. Vauhtia kuitenkin koneesta löyty n.8km:n verran, toisin kuin edellisessä vaparin kisassa Oloksella. Jotain Positiivistä siis. Negatiivistä Kontiolahdella oli energioiden loppuminen, mies vaan sammahti kesken kisan, tuntui lähes samalta kuin olisi ajanut 50km:n kisassa 35km:n kohdalla seinään.. Jaloissa ei ollut edes laktaattia tyydyttämään energiantarvetta. Kontun jälkeen päätin sitten nöyrtyä tältä liiankin hyvin onnistuneelta dieetiltä takaisin syövien ihmisten kirjoihin.

Hypätääs ajassa viikko lähemmäs nykyhetkeä. Viikonloppuna kisattiin Kallen Kisat Lapinlahdella, matkoina sprintti ja 10km perinteellistä. Molemmat startit kisattiin samalla 1km:n kisaradalla, joten sunnuntaina oli kisaradalla vilinää. Loppusijat  starteista olivat 7. ja 4. Ok hiihtoja molemmat, ei kuitenkaan mitään erinomaisia. Parasta menoa oli sprintin aika-ajo(4.), joka olikin räväkintä pertsaa aikoihin. Lauantaina aika-ajon jälkeen hukkasin jälleen kaikki energiat tankkauksesta huolimatta ja olinkin jo erissä melko pehmeä. Kärkijätkien vauhtiin ei vain ollut enää asiaa.. Ehkä noudatin erissä alkuerän lähtöviivalla TD:n antamaa käskyä:"kusti ole varovainen" turhankin tiukkapipoisesti.. =/  Sunnuntaille eivät tankit ihan kerenneet täyttyä ja lähdinkin kympille hiukan allapäin, kun vielä ennen kisaa TD:n assistantti kertoi  minun olevan (edelleen) heidän mustalla listallaan, niin meinasin lähteä kotiin ennen kisaa. Verryttelyssäkin meno tuntui huonolta, mutta sain kisassa hiukan paremman iskun päälle ja klaarasin kisan ilman haavereita, mahalaskuja ja hylkäystä. Jesse vei kisan "selvällä" marrginaalilla, ennen Ukrainan poikaa, Pentsistä ja minua.

Ensi viikonloppuna on taas luvassa FIS-kisoja, nyt  Skandinavia Cupin muodossa Vuokatin (ala)maastoissa. Luvassa on toivottavasti hyvät kisat ja paljon kovia otatuksia. Mielellään kuitenkin ilman "eipäsjuupas olet hylätty, et (ehkä) olekkaan"..  .. "tää poika nyt hiihtää tässä erässä, tää on mun päätös".. ... "muistakaa kaikki varmasti seurata aika-ajossa että luisteleeko se, joka hiihtää numerolla XXX" .. .."Oletko sä se norjalainen, miten sä puhut noin hyvää Suomea".. "What a Hell Is This?" tai "This is not Skating, This is Classic sprint"  sekoiluja.  Nooh, Vuokatinkin kisojenkin kulku riippuu paljon tuomariston jämäkkyydestä, tasapuolisuudesta, perinteisen sprintin rataprofiilista ja tietenkin kilpailijoiden (myös allekirjoittaneen) kyvystä edetä voimassaolevalla hiihtotekniikalla..  Toivottavasti kisojen järjestäjä, tuomaristo ja kilpailijat ovat ottaneet opikseen edellisistä Skandinavia cupin kisoista. Esimerkiksi 2006, 2007 Vuokatin ja 2008 Jolumäen kisoissa homma lähti täydellisesti sprinttipäivinä lapasesta, niin tuomaristolla, valmentajilla ja kilpailijoilla.. Ennen Vuokatin kisoja pitänee nyt tässä yrittää saada jalkaterät osoittamaan eteenpäin ja tankkailla. Ettei heiluvat energiatasot ja TD:t pääse enää jatkossa yllättämään.. Sillä onhan Vugessa ihan miehekäs ohjelma, vaikka allekirjoittanut ei aina erityisemmin miehekäs olekaan ulkonevine jalkaterineen,  naisellisine huiveineen ja ruokailutottumuksineen... ;)

-Koo