Joulu on rauhoittumisen aikaa, mutta ei tässä niin täysin rauhallisia olla, ettei pikku juttua voisi nettiin kirjoittaa. Elämä on muuten huomattavasti rauhallisempaa nyt, kun ei tarvitse kimpoilla autojen korjausten takia jatkuvasti välillä Vuokatti - Kuopio – Vuokatti tai Vuokatti – Kajaani –Vuokatti. Toivotaan, että tämä rauhallinen tilanne on pysyvä. Tässä tilanteessa joutaa jo nettiinkin kirjoittamaan. Myös pakkanen – ainakin täällä Pyhäjoella tuntuu rauhoittuneen inhimillisiin lukemiin. Mikä on suoraan verrannollinen meikäläisen kilpailukykyyn ladulla.

  

Autoremonttien ohessa on tullut treenattua ihan kohtuullisesti. Kiitos Vuokatin hiihtotunnelin, niin lajiharjoitukset ovat olleen mahdollisia siperialaisista olosuhteista huolimatta. Myös Pallohallin kuntopyörät ovat olleet kovassa käytössä. Parasta näissä kuluneissa kolmessa viikossa ovat olleet muutamat lauhat päivät, jolloin on päässyt vaaralle tehottamaan. Jätin jopa Lapinlahden FIS-kisat hiihtämättä, sillä Vuokatissa oli silloin Joulukuun paras treenisää. Oman kisakunnon kannalta 3x10min pikkumaukkaa leudossa säässä vaaralle on kehittävämpää, kuin yksi väkisin hiihdetty vaparinkisa nitkunatku pakkasessa. Kisoissakin olen käynyt, sillä Vuokatissa järjestettiin FIS-hiihdot 19.12. Erikoista kisoissa oli se, että ne pidettiin hiihtotunnelissa. Loistava ratkaisu kisajärjestäjiltä, näin säästettiin monen hiihtäjän keuhkoja, korvia sekä poski ja nenänpäitä. Tuloksena Vuokatista oli kauden paras suoritus ihan ehyellä hiihdolla. Hiukan hapenotto vielä rajoittaa maksimivauhtia, mutta se asia on ehkä vielä korjattavissa ennen kevättä.

   

Joulukuu tarjosi minulle yhden aidon ison, mutta positiivisen yllätyksen. Sain nimittäin kutsun Kiinaan paikalliselle hiihtokiertueelle. Ohjelmassa on yksi prologi, 2xsprintti ja 50-kilometriä. Lähtö reissuun on Tapaninpäivänä, joten joulu meneekin puikkoruokailua ja vanhoja rinttitaitoja opetellessa. Mielenkiintoisia kisoja on tulossa! Mutta nyt pitää kiiruhtaa, joulupukki on kohta tulossa. Toivottavasti pukki on kuullut lahjatoiveeni. Lahjalistalla oli nimittäin hiukan leudompia kelejä ja lisää lunta Vuokatin vaaralle tai harjoitusrullat maantiepyörälle, jos kumpikin edellisistä on päässyt Korvatunturilta juuri loppumaan. Hyvää ja Rauhallista Joulua kaikille jotka tänne netin kolkkaan eksyvät!

 

Koo  

PS. Kiinan turneen kotisivut löytyvät osoitteesta www.nordicways.com