Käytiinpäs mennä viikolla Sarajevossa sotilaiden hiihdon MM-kisoissa. Reissu meni ihan mukavasti, kukaan ei astunut miinaan, eikä edes suurempia näkymättämään seinään ajoja tapahtunut ladulla.  Onnistunut reissu näiltä osin. On se vain kaukana tuo Sarajevo Suomesta käsin, piti ihan lentokoneella sinne ajella ja päälle vielä muutama tunti bussissa. No tulipahan matkalla nähtyä Unkaria, Kroatiaa ja Bosnia ja Herzegovinaa.  Siinäpä se matka ja päivä meni  maisemia ”ihaillessa”. Mustia lainaten: ”se ole ko tyi vaan, nii sitä oltiin perillä”.  Majoitus oli suomalaisille järjestetty paikalliselle kasarmille, paikka oli vasta rempattu, kuten varmaan kaikki muutkin Sarajevon rakennukset. Suorastaan luksusta verrattuna aikaisempiin CISM-majoituksiin.
                           Näkymä Kassun portilta
          
                      Rakennukset olivat ottaneet osumia piirityksessä
           
               Olympiahotelli oli tuhottu kelvottomaksi raunioksi

          

 

Itse kilpailupaikat sijaitsivat kaupunkia ympäröivillä vuorilla. Maastohiihto järjestettiin Veliko Poljessa 1250 metrissä, vuoden 1984 Olympia maisemissa. Osa laduista oli samaa verkostoa, mitä käytettiin vuonna 1984, mutta itse stadioni oli uusi ja vanhaa kompaktimpi. Vanha hiihtostadioni, toimitti hautausmaan virkaa nykyään…! Suomalaiset selviytyivät maastohiihto kisasta hyvin, kaikki kilpurit olivat tyytyväisiä suorituksiinsa, sillä ainakin jätkät ylsivät kauden parhaimpiin vauhteihin, mikä näkyi joukkuekilpailun tuloksissa. Suomalaiset korjasivat siitä voiton! Toki hampaankoloon jäi paljon, sillä järjestäjien ajanotto oli todella kyseenalainen. Esimerkiksi Härski menetti järjestäjien sekoiluun maailmanmestaruuden, sillä kaikki suomalaiset  ja moni muu saivat 30s liian huonon ajan järjestäjien ajanotossa. Järjestäjien tuloksissa suomalaisten sijat olivat: 4. Härski, 10. Touni ja 14. allekirjoittanut. Harmillinen juttu, varsinkin Härskille. Katsotaan muuttuvatko tulokset vielä, sillä ainakin Suomi jätti maastohiihdon tuloksista virallisen oikaisupyynnön järjestäjille.
                                             Ensipuraisut Veliko Poljen laduista
                                   
                                   
 Maastohiihdon jälkeen karavaani siirtyi toiselle vuorelle Jahorinaan, joka sijaitsi hieman korkeammalla, kuin Veliko Polje. Meritoituneena arvokisa amppiksena minäkin päätin osallistua sprinttikilpailuun. Valmennusjohto kiitti luottamuksesta ja sain lähtöpaikan ensimmäisestä ryhmästä. Kisa lähti mukavasti liikkeelle, mitä nyt aseen hihnat painoivat, pyssy sotki tekniikkaa ja makuulta tuli 3-sakkorinkiä. Pystyammunta kuitenkin tuhosi kisani täydellisesti, sillä rakas aseeni teki lakon penkalla ja ampumattomia paukkuja jäi 4 kpl. Ampumattomista patruunoista tulee IBU-säännöillä 2min sakkoa kappaleelta! Eli meikä lähti pystyltä liikkeelle 5:den sakkoringin ja raskaiden IBU penaltien saattelemana. Loppusijoitus oli 60. +16.55 kisan voittaja Pintterille hävinneenä.
 Viimeisenä virallisena kilpailulajina Sarajevossa kilpailtiin partiohiihto. Pitkälti edellisenpäivän näyttöjen perusteella meikäläinen valittiin juottoryhmään Janne Rainerin kanssa. Kiitimme johtoporrasta valinnasta ja  painuimme Jahorinan metsään pyörittämään  juomapistettä. Mikäs oli juomapistettä pyörittäessä, sillä suomalaisille oli muut partiot paperia ladulla ja penkalla jätkät tekivät nollatulosta. Moinen suoritus palkittiin kultaisilla mitaleilla!! Mahtava homma, onniteluja respektiä Suomen Partiolle Touni, Timmo, PikkuSämpy ja Härski! Oli kunnia huoltaa ja juottaa ilmi liekehtivää partiota!
                   
 Nyt viikon verran kotona levänneenä ja virkapaikallakin vierailleena on ollut mukavaa huomata, että suomalaisilta siviilipuolen urheilijoilta löytyy menestyksen hetkellä rintakarvoja ajaa yhteisiä asioita. Arvostan Happo Heikkisen rohkeutta avata keskustelu suomalaisen maastohiihdon tilasta ja tuo keskustelun avaus tuli todellakin tarpeeseen. Toivottavasti jatkossa avoimen keskustelun jälkeen Hiihtoliitosta löytyy vähempi päälliköitä ja enempi Intiaaneja. =) Silloin saattaisi kentälläkin tapahtua jotain, pelkkien kauniiden puheiden ja ikuisten media selvitysten sijasta. Nyt amppista seuraamaan. Se on moro.
-Koo