Terve, aloitan nyt sillä perinteisellä fraasilla: ”edellisestä blogistani on jo aikaa ja plaa plaa plaa”. No niin on, eikä siihen ole muuta syytä, kuin kirjoittamiseen sopivan mielentilan puuttuminen. Fiilikset uudenvuoden jälkeen ovat heilahdelleet syvästä epätoivosta hetkellisiin onnenhetkiin. Sopivaa vuodatusfiilistä ei silti ole löytynyt.  Ehkäpä näin sisähiihtokauden loppumisen (toivottavasti) kunniaksi saisin jotain aikaiseksi.
   Tällä hetkellä oma terveystilanne on sellainen, että kisaladuille ei ole asiaa. Syynä lienee useat peräkkäiset ”normaaleissa talviolosuhteissa” käydyt kilpailut. Jälkiviisaana voin sanoa, että olisi ollut järkevää jättää edellisistä suunnitellusta 7-kilpailusta kahden kisan sijasta hiihtämättä kuusi. No tyhmästä päästä kärsii koko kroppa tai ainakin keuhkot.
   Tilanne meni viimeviikolla Viron Skandinavia Cupissa siihen, että hiihdin lauantain kisan verryttelyssä vauhtikestävyyttä 5-min, jonka jälkeen oksensin keuhkonpalasia. Keuruun SM-hiihdoista YLE välitti sangen ystävällisesti kuvaa vastaavasta tilanteesta, päätelköön jokainen siitä itse, miten hyvä tunnelma kropassa voikaan silloin vallita.  Jatkoin silti järkipankkina VK:ta vielä pari minuuttia, mutta tulos oli sama. Sunnuntaina sama kaava toistui, mutta silloin jo kävelyvauhdista. Onneksi älysin lopulta olla täysin kisaamatta Virossa. Tällä ratkaisulla saattoi jopa kevätkauden kisat pelastua. Lahteen ei ole nyt mitään asiaa, mutta onhan vielä CISM:it ja puolikkaat Imatran SM-kisat edessä. Vaikka tästä montusta nousisikin vielä kisakuntoon keväälle, niin terveys panee aika rankasti miettimään tämän homman mielekkyyttä. Onko järkeä satsata kesällä ja syksyllä kaikki oma vapaa-aika ja rahat hommaan, joka saattaa kusta parin pakkaskisan jälkeen jo Joulukuussa tai jäätävään 2-kuukauden pakkasjaksoon, jolloin kaikki kisat vedetään oman kipurajan alapuolella?  Pakko tunnustaa, että juuri nyt suoralta kädeltä en osaa vastata tuohon. Varsinkin kun yleinen pakkasraja maastohiihtokilpailuissa on vakiintunut sinne -24 paikkeille. Amppiksessa kuitenkin keskustellaan rajan muuttamisesta -15!!!
  Ai niin, onhan niitä mukaviakin juttuja tapahtunut. Vantaalla ja Keuruulla tuli kuhmolaisittain mukavaa tulosta, vaikka Keuruulla olikin jo nähtävissä enteitä omasta tulevasta matalapaineesta. Onneksi eilen matkahuolto toi kauan odotetun paketin Pyörähuolto.comista, nyt on entistä parempi syy odottaa kevättä ja lauhempia kelejä. =)  

-Koo