Ensinnäkin terveiset lomalta! Historian toinen Erigeepper Challenge otti sen verran voimille, että loppusiivouksen jälkeen oli pakko pakata kamppeet ja painua pohjoisen pirttiin. Täällä se mieli ja reisi lepää ehkäpä kovimman Erigeepperin ikinä jälkeen.

1335294606_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
         Vuoden 2012 Erigeepper Challenge kääntyi kirissä Tinolle!

Itse asiaan, viime viikon lauantaina suksittiin Erigeepper 2. Tapahtuma suksittiin 5-kierroksen kisana – yhden kierroksen sisältäessä yläkympin + alamaaston kympin + kansainvälisestikiinnostavannousun (hönkämäki), yhteensä 20KM. Keli oli täysin kisatoimiston toiveen mukainen. Eli reilusti plussalla, uutta lunta hiukan pinnassa eikä yöllä todellakaan ollut rapsahtanut. Osanottajajoukko oli kummasti kasunnut edellisestä vuodesta. Numeroa käytti rinnassa kaikkiaan 10 hiihtäjää, joista 20% oli naisia! Täyden 100-kilometrin matkan suksi 4-kilpailijaa, joista 25% oli naisia. Koska Erigeepperin lempiväri ja lempinumero, ovat mustakeltainen ja 100, niin annamme tilastotietoa myös kilpailussa käytettyjen suksien väreistä. Tasan 100% maaliin hiihtäneistä kilpailijoista käytti mustakeltaisia välineitä!!! Siis rohkeasti kokeilemaan muillakin värityksillä tuleviin Erigeeppereihin!

1335294725_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
        4x100% Erigeepper

1335294814_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
     Kisatoimisto ja Voittajan kiertopalkinto

Harmiksemme on todettava, että suuri osa ennakkoon tapahtumaan ilmoittautuneista perui tulonsa viime metreillä, joten kisatoimisto on lievästi pettynyt saavutettuun suosioon. Ymmärrämme kyllä, että emme ole mikään matalankynnyksen hiihtotapahtuma, mutta ei se matka tapa vaan se vauhti, mikä tuli todistettua myös talven 2012 Erigeepper Challengessa.

1335294875_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
        SporttiJussi, voittopuhe ja The Sukset

Erigeepper Challengen voiton vei jälleen Tino, mikä oli hyvin odotettavaa. Tinohan olikin hallitseva mestari. Paskinsuksi -kilpailuun saatiin uusi voittaja, koska edellisen vuoden voittaja ei saapunut kisapaikalle. Pitkällisen pohdinnan jälkeen ”paskinsuksi” voitto meni SporttiJussille. Kunniamainintoja saivat myös Liinis ja Juho. Toinen Erigeepper hulluudesta ja toinen Erigeepper yltiöpäisyydestä. Kisatoimisto onnittelee palkittuja. Mainittakoon lopuksi Erigeepper Challengen mietelause 40KM paikkeilta: ”nyt tuntuu siltä, että tekniikka ei pysy enää kasassa viimeisellä kierroksella”. Itsellä Erigeepper Challenge sujui pääpiirteittäin ilman ongelmia. Energiat olivat vähissä 60Km- paikkeilla, mutta pikatankkaus pelasti paljon. Viimeinen 40-Km sujui ilman ongelmia, mitä nyt kiritappio Tinolle hiukan kismittää.. =/ Pysykäähän Facebookin ja Twitterin Erigeepper Challenge- kanavilla, sillä luvassa on Kesägeepper Challenge jo tulevana kesänä! Kilpailulaji on vielä salaisuus, mutta matkan voin kisatoimistoon kuuluvana paljastaa – Tasan 100KM! =)