Senioritapaamisia, Junioritapaamisia, curlingia, tennistä ja hiekkahiihtoa, tässä meikäläisen uudet kujeet kesäharjoitteluun. Meikäläisen harjoitustavat ovat muuttuneet Vuokatin Urheiluopiston hallinnoimien liikuntapaikkojen, kuten rullaradan, pallohallin, tenniskenttien ja hiihtoputken kalliiden korjaus/muutostöiden ansiosta. Tässä muutamia uusia mahdollisuuksia Vuokattiin tuleville hiihtoleiriläisille:

 

Rullaradalta löytyy joka keväiseen tapaan hiekkaa enemmän, kuin Kalajoen Hiekkasärkiltä, joka harjataan vasta Vuokatti Aateli Raceen mennessä sieltä pois, koska Aateli Race on edelleen vanhanaikainen rullahiihtotapahtuma. Eli elokuuhun asti voi ampumaradan biitsillä ottaa aurinkoa sekä tulisia vetoja suksilla Vuokatin hienoimmilla hiekoilla. Samalla voi ottaa tuntumaa ensilumenladun hiekkaiseen lumenlaatuun.

 

Pallohallilla voi aamupäivisin tavata satoja Kainuun seniori-ikäisiä ihmisiä ja tarinoida heidän kanssaan samalla saa kuunnella kuinka liikunnanohjaajaopiskelija kertoo, kuinka toimiva kokonaisuus opiston pallohalli onkaan. Wau – siellähän kasvaa vitutuskin ihan treenaamatta. Iltapäivisin pallohallin punttisali tarjoaa ehkäisyvalistusta ja perhesuunnittelua. Kun on tunnin verran seurannut 10-12-vuotiaiden leirikoululaisten melskausta ja riehuntaa salilla, niin voi todeta ettei meikäläisen tuloilla ole varaa lapsia hankkia. Sitä vaille nopeaan tahtiin aitaa kaatui ja soutulaitteita särkyi.

Kaikenmoinen juoksentelu, hiihtely, rullailu ja turha hypähtely on nyt Vuokatissa out. Miksi turhaan juoksennella kangaspoluilla, kun voi pelata uutta Kainuun maakuntaurheilua – tennistä. Pelaavathan huippu NHL-jääkiekkoilijatkin kesät tennistä, miksi siis hiihtäjätkään enää kesällä juoksisivat tai hiihtäisivät rullilla saati putkessa, kun voi tennistä pelaamalla laittaa itsensä kuntoon kisakaudelle. Siksipä jokainen polku Särkisen ympärillä onkin tukittu tenniskentällä tai tenniskentältä raahatulla/raahattavalla massalla ja kumimatolla.

 

Tennistä pelatessa tulee kuuma, mutta Vuokatti tarjoaa tähänkin poikkeuksellisen ratkaisun. Ennen hiihtoputkessa haettiin tuntumaa hiihtoon ja jopa kehitettiin muita kestävyysurheilussa tarvittavia ominaisuuksia. Mutta valtavien muutostöiden ansiosta voi tuntumaa lumeen ja jäähän ottaa hauskasti Hiihtotunnelin viileydessä curlingia pelaamalla. Itse ainakin uskon vakaasti curling kiven heittovaiheessa tapahtuvan liuun parantavan sekä perinteisen sekä vapaan hiihtotekniikoita.

PS:

Suomen johtava hiihtourheilun valmennuskeskus tarjoaa kyseiset harjoituspaikat myös EI opistolla majoittuville hiihtäjille ja ampumahiihtäjille edullisella vuosimaksu alkaen 532€ paketilla. Huomaattehan, ettei maksu sisällä tenniskenttiä ja Curlingia.